Wat is een IP-camera?
IP camera’s zijn camera’s die gebruik maken van het Internet Protocol (IP). De beelden worden verzonden over een normaal computer netwerk via netwerk bekabeling (UTP) of door de lucht met behulp van een draadloze verbinding (WIFI). Andere namen die vaak worden gebruikt voor een IP-camera zijn: netwerkcamera, internet camera of IP-camera afgekort als IP Cam.
Wat is er nu zo bijzonder aan een IP-camera?
Een IP-camera is in zoverre bijzonder, omdat het met deze techniek mogelijk is om beelden met een aanzienlijk hogere beeld kwaliteit te versturen. Op de plek waar u de camerabeelden bekijkt kunt u bij het live meekijken genieten van een scherp beeld alsook bij het terugkijken van de opgenomen.
Wat zijn zoal de toepassingen van een IP-camera?
IP-camera’s worden al veelvuldig toegepast in het bedrijfsleven. Wellicht heeft u een winkel of bedrijf en wilt u een oogje in het zeil houden en tevens terug kunnen kijken naar een moment wanneer u iets verdachts denkt te hebben waargenomen? Dit is allemaal mogelijk. Andere toepassingen van IP-camera’s zijn:
– Observatie van stallen
– Paardenfokkerij
– Verzorgingscentra
– Scholen, Kinderdagverblijven
– …
Hoe kan ik de beelden van een IP-camera bekijken?
Beelden gemaakt met een IP-camera kunnen in principe vanaf de hele wereld middels een internet verbinding worden bekeken mits ze voor deze toepassing zijn geconfigureerd. U kunt er ook voor kiezen om de beelden alleen binnen uw lokale netwerk te bekijken en niet open te stellen voor het internet. Afhankelijk of u de beelden privé wilt bekijken of vrij wilt geven aan derden, kunt u met behulp van restricties gebruikers toelaten of niet. Eveneens is het mogelijk om beelden gemaakt met een IP-camera overal vandaan op een mobiele telefoon of Tablet (IPhone, Android) met behulp van een hiervoor geschikte applicatie te bekijken.
Kan ik de beelden ook in de nacht bekijken?
Ja, dit kan. Een IP-camera zal zodra het donker is de beelden verzorgen middels infrarood belichting. Het verschil met beelden overdag is dat de beelden zwart-wit worden verzonden en niet in kleur.
Kan ik een IP-camera gebruiken als alarmsysteem?
IP-camera’s beschikken over de mogelijkheid tot bewegings-detectie. Dat houdt in dat wanneer er beweging wordt gesignaleerd door de camera dit wordt doorgemeld middels het zenden van een email of sms bericht naar u. Bij dit bericht worden dan zogenaamde snapshots (kleine foto’s) van het object verzonden welke de beweging heeft veroorzaakt. Echter is camera bewaking geen alarminstallatie. De camerabewaking is een aanvulling op een alarmsysteem.
Is een IP-camera wel veilig en kunnen andere mensen niet meekijken op mijn camera?
Een IP-camera is veilig indien u het standaard wachtwoord naar een eigen wachtwoord aanpast welke alleen u weet. Indien u het standaard wachtwoord niet aanpast is er een kans dat andere mensen mee kunnen kijken op uw camera.
Er is zoveel keuze, welke camera heb ik nu precies nodig en is er een uitleg beschikbaar over alle begrippen en eigenschappen van de camera’s?
U kunt gratis en geheel vrijblijvend een advies gesprek aanvragen op telefoonnummer 0497-380887 of per email info@allrightsecurity.nl .
Heeft mijn systeem onderhoud nodig. En hoe vaak is dit nodig.
Uw systeem dient jaarlijks onderhouden te worden. U kunt hiervoor een onderhoudscontract afsluiten. Wij nemen dan jaarlijks contact met u op voor het maken van een afspraak. Heeft u geen onderhoudscontract maar u wil er graag eentje afsluiten, dan kunt u ten allen tijden contact met ons opnemen.
Mag de Politie camerabeelden bekijken of uitlezen?
Wanneer een incident heeft plaatsgevonden en hiervan zijn goede beeldopname gemaakt, kunt u de beelden tijdens de aangifte inleveren bij de Politie. De politie neemt de beelden in beslag maar mag echter de beelden pas bekijken na officiële goedkeuring van de Officier van Justitie. Zonder deze toestemming worden de beelden nietig verklaard.