Ad Coolbergen is directeur van Ortolanda Oude-Tonge, één van de drie vestigingen van Ortolanda. De aanleiding voor hem om te investeren in beveiliging was de uitbreiding met 3,4 hectare kas. Tijdens de uitbreiding zijn spullen gestolen van de kassenbouwer. Bovendien namen dieven een keer spullen van Coolbergen mee.

De tuinder wilde hoe dan ook herhaling voorkomen. Een vriend had goede ervaringen met All Right Security. Coolbergen vroeg daarom een offerte van dat bedrijf en van een ander bedrijf. Hij kreeg een positieve indruk van All Right Security en de prijs was ‘netjes’, onder andere dankzij de korting via LTO Ledenvoordeel.

Samen met de adviseur van All Right Security liep hij vervolgens het hele bedrijf door om te kijken waar apparatuur aangebracht kon worden en welk type apparatuur. Coolbergen: ‘Bij de poort moet je bijvoorbeeld geen camera plaatsen die reageert op signalen van 80 meter ver. Dan schiet die aan bij elke auto die op de weg rijdt.’

In totaal plaatste hij zestien camera’s. Daarmee kan hij live zien wat er in de loods, op het erf en in de kassen gebeurt. In zijn kantoor kan hij Live de scherpe beelden zien van alle camera’s. Enkel bij beweging worden de beelden geregistreerd. Hij kan die beelden bovendien zien én terugzien op zijn pc en zijn mobiele telefoon.

De ondernemer is goed te spreken over het resultaat. Hij gebruikt de camera’s niet alleen voor veiligheid, maar ook om te zien welke werkzaamheden gebeuren en wat daarbij nodig is. ‘Ik kan het nu bijvoorbeeld zien als er ergens dingen nodig zijn, zoals kisten. Dat is heel handig.’

LTO Ledenvoordeel Beste keus 2019

Download center

Download hier de handleidingen en laatste versie van onze software

Nieuws categorieën